A mesterséges intelligencia egyre nagyobb mértékben befolyásolja a mindennapi életünket, mely alól a közösségi média sem kivétel. Az AI hatékony eszköz lehet a tartalomkészítés felgyorsítására, illetve kreatív tartalmak készítésére.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan használhatod az AI-t a közösségi média stratégiád javítására. Megismerheted az AI előnyeit a tartalomkészítésben, a legnépszerűbb AI eszközöket, és tippeket adunk a sikeres használathoz.

Az AI-alapú tartalomkészítés előnyei a közösségi médiában

A közösségi média világa folyamatosan változik, de a folyamatos jelenlét és a friss tartalom továbbra is elengedhetetlen a sikerhez. A tartalomgyártás időigényes feladat lehet, és sokszor nehéz folyamatosan új ötletekkel előrukkolni.

Itt lép be a képbe az AI, vagyis a mesterséges intelligencia. Az AI-alapú tartalomkészítés számos előnyt kínál a közösségi média terén, melyekkel hatékonyabbá és eredményesebbé teheted a munkádat.

Nézzük meg ezek közül a legfontosabbakat:

 • Hatékonyságnövelés: Az AI automatizálhatja a repetitív feladatokat, mint például a kulcsszókutatás, a tartalomtervezés, a posztok ütemezése és a képek generálása. Ezáltal rengeteg időt takaríthatsz meg, amit kreatívabb tevékenységekre fordíthatsz.
 • Kreatív ötletek generálása: Az AI segíthet új ötleteket adni a tartalmaidhoz. Elemzi a trendeket, a célközönség érdeklődését, és olyan tartalomötleteket javasolhat, amelyekre te magadtól nem is gondoltál volna. Ezzel diverzifikálhatod a tartalmat, és fenntarthatod a közönség érdeklődését.
 • Célközönség megértése: Az AI segít megérteni a célközönséged szokásait és preferenciáit. Elemzi a közösségi média aktivitásukat, az interakcióikat, és az alapján olyan tartalmakat generálhatsz, amelyek valóban érdeklik őket. Ezáltal növelheted a tartalom elköteleződését (engagement).

A felsorolt előnyökön túl az AI segíthet a munkafolyamatok optimalizálásában és a következetesség fenntartásában.

Milyen AI eszközöket használhatsz a közösségi média tartalomkészítéshez?

Az AI-alapú tartalomkészítéshez rengeteg nagyszerű eszköz áll rendelkezésre, és mindegyiknek megvannak a maga sajátos előnyei és funkciói. A választás attól függ, hogy milyen típusú tartalmat szeretnél létrehozni, milyen a célközönséged, és mekkora a költségkereted.

Íme néhány népszerű kategória és példa az egyes kategóriákba tartozó eszközökre:

Tartalomkészítő toolok:

 • Jasper.ai: Szöveg, képek, videók és hanganyagok automatikus létrehozása. Különböző tartalomformátumok közül választhatsz, mint például blogbejegyzések, közösségi média posztok, hirdetésszövegek, és még sok más.
 • Hubspot AI Content Generator: Hasonló a Jasper.ai-hoz, de ingyenesen is elérhető.
 • SocialPilot: Tartalomötletek generálása a célközönséged és a márkád alapján.

Képgenerátor megoldások:

 • Midjourney: Ez az egyik legfelkapottabb AI-alapú képgenerátor egyértelműen a Midjourney. Szöveges leírások alapján hoz létre lenyűgöző képeket, fotórealisztikus vagy művészi stílusban egyaránt. Kiválóan alkalmas egyedi illusztrációk, posztgrafikák vagy akár videók készítéséhez.
 • DALL-E 2: Hasonlóan a Midjourney-hez, szöveges leírások alapján generál képeket, de még kifinomultabb részletező képességgel. Jelenleg zárt béta verzióban elérhető, de érdemes szem előtt tartani a jövőre nézve.
 • NightCafe Creator: Egy felhasználóbarát felülettel rendelkező AI képgenerátor. Kész sablonokat és inspirációs képeket is kínál, amelyek segítenek elindítani a kreatív folyamatot.

Videókészítő eszközök:

 • InVideo: Videókészítő platform, amely előre elkészített sablonokat és AI-alapú eszközöket kínál a videók szkriptírásához, storyboardingjához és szerkesztéséhez. Könnyen hozhatsz létre lenyűgöző animációs vagy élőképes videókat a közösségi média számára.
 • Pictory: Szöveg, képek és videók kombinálásával segít animált videók létrehozásában. Ideális olyan tartalmakhoz, amelyeknél az információ könnyen emészthető formában kell megjelenjen.

Fontos megjegyezni, hogy az AI által generált kreatív tartalmak szerzői jogi kérdéseket is felvethetnek. Mindig ellenőrizd az adott eszköz használati feltételeit, hogy tudd, milyen módon használhatod fel a létrehozott anyagokat.

Az AI megoldások rohamos tempóban fejlődnek, és egyre nagyobb szerepet játszanak majd a közösségi média marketingben. Kövess minket, és légy naprakész az új eszközökkel és trendekkel kapcsolatban, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki az AI nyújtotta lehetőségekből.

Filó Angéla Katalin

Marketing Mentor

Minőségi ügyfelek és marketing támogatás

Megvalósult projektek

Oktatási cég – minőségi ügyfélszerzés lehetőségeit kérte, majd a workshopjait népszerűsítő kampányban 27%-uk beiratkozott a képzésre.

Webshop – forgalom növelés mellett erősíteni akarta az online értékesítést és a márka ismertségének növelését külföldön.

Informatikai cég – új arculatot és weboldalt kért, mely megnövelte a szolgáltatásai iránti keresletet és a befektetők érdeklődését is.