ChatGPT

A ChatGPT egy mesterséges intelligencia alapú szöveggeneráló eszköz, amelyet az OpenAI fejlesztett ki. Ez a technológia a GPT-4 verziójánál tart, ami az egyik legfejlettebb AI modell a piacon. A ChatGPT képes a természetes nyelvi szövegek megértésére és generálására, legyen szó egyszerű kérdésekről vagy komplex feladatokról, például e-mailek írásáról, szövegek fordításáról vagy programkód készítéséről. Különböző felhasználási területeken alkalmazható, így az ügyfélszolgálattól kezdve a tartalomkészítésig számos módon segíthet a mindennapi munkában.

GeminiAI

A GeminiAI egy másik fejlett mesterséges intelligencia megoldás, amelyet elsősorban elemzési feladatokra használnak. Képes nagy mennyiségű adat feldolgozására és elemzésére, jelentések készítésére, és prediktív elemzések végrehajtására. A GeminiAI különösen hasznos azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nagy mennyiségű adatot kezelnek, és azokat gyorsan és pontosan szeretnék elemezni a jobb üzleti döntéshozatal érdekében.

Hogyan segíthetnek ezek az eszközök a kis- és középvállalkozásoknak?

Hatékonyságnövelés

Mind a ChatGPT, mind a GeminiAI jelentős mértékben növelheti a vállalkozások hatékonyságát. A ChatGPT például automatizálhatja az ügyfélszolgálati feladatokat, válaszolva az ügyfelek gyakran ismételt kérdéseire, míg a GeminiAI segíthet az adatelemzésben és az üzleti folyamatok optimalizálásában. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy a vállalkozások gyorsabban és pontosabban dolgozzák fel az információkat, ezáltal időt és pénzt takarítva meg.

Jobb döntéshozatal

A GeminiAI által készített adatelemzések révén a vállalkozások pontosabb és megalapozottabb üzleti döntéseket hozhatnak. A prediktív elemzések segíthetnek a jövőbeli trendek és piaci változások felismerésében, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy proaktívan reagáljanak a piaci igényekre. Ez különösen fontos a versenyképesség fenntartása és a hosszú távú növekedés biztosítása érdekében.

Innováció és versenyelőny

Az AI eszközök segíthetnek a vállalkozásoknak új termékek és szolgáltatások fejlesztésében, valamint új piaci lehetőségek felfedezésében. A ChatGPT kreatív ötleteket generálhat termékfejlesztéshez vagy marketingkampányokhoz, míg a GeminiAI által készített adatelemzések segíthetnek az új trendek és piaci igények azonosításában. 

Jobb ügyfélélmény és elégedettség

Az AI eszközök segíthetnek a vállalkozásoknak jobb ügyfélélményt nyújtani és javítani az ügyfél elégedettséget. A ChatGPT gyors és pontos válaszokat nyújthat az ügyfelek kérdéseire, növelve ezzel az ügyfélszolgálat hatékonyságát. A GeminiAI által készített elemzések segíthetnek az ügyfélpreferenciák és viselkedési minták jobb megértésében, ami lehetővé teszi személyre szabottabb ajánlatok és szolgáltatások kínálását.

Tippek a használatukhoz

ChatGPT használata

  • Kezdj egyszerű kérdésekkel: Ha új vagy a ChatGPT használatában, kezdj egyszerű kérdésekkel és fokozatosan haladj összetettebb feladatok felé. Például kérdezd meg, hogy „Mi az időjárás ma Budapesten?” vagy „Milyen recepteket ajánlasz gyors vacsorához?”.
  • Pontos utasítások: Adj meg pontos és világos utasításokat a jobb eredmények érdekében. Minél részletesebben fogalmazod meg a kérdéseidet vagy utasításaidat, annál jobb válaszokat fogsz kapni.
  • Finomítás és visszajelzés: Ha az első válasz nem tökéletes, kérj pontosítást vagy további információkat. Például kérhetsz részletesebb magyarázatot vagy alternatív megoldásokat.

GeminiAI használata

  • Adatgyűjtés és előkészítés: Győződj meg róla, hogy a használt adatok pontosak és naprakészek. Az adatok minősége alapvetően befolyásolja az elemzések pontosságát és megbízhatóságát.
  • Rendszeres elemzések: Használd rendszeresen a GeminiAI-t jelentések és elemzések készítésére. Az adatokat folyamatosan figyelve és elemezve gyorsabban észreveheted a trendeket és változásokat.
  • Képzések és workshopok: Vegyél részt AI-képzéseken és workshopokon, hogy jobban megértsd az eszközök lehetőségeit és maximálisan kihasználhasd őket. Az új ismeretek és készségek segíthetnek abban, hogy hatékonyabban használd az AI eszközöket.

Összefoglaló

Az AI eszközök, mint a ChatGPT és a GeminiAI, jelentős előnyöket nyújtanak a kis- és középvállalkozások számára. Segítségükkel növelhető a hatékonyság, csökkenthetők a költségek és javítható a döntéshozatal minősége. Az AI gyorsan fejlődik, és használata egyre inkább elengedhetetlen a versenyképesség fenntartásához. Ne habozz kipróbálni ezeket az eszközöket, és tapasztald meg, hogyan segíthetnek vállalkozásod növekedésében és sikerességében! 

Marketing-Mentor segít abban, hogy a marketing kampányaid hatékonyan teljesítsenek, és növeljék az üzleti eredményeket. Vedd fel velünk a kapcsolatot, és dolgozzunk együtt!

Filó Angéla Katalin

Marketing Mentor

Minőségi ügyfelek és marketing támogatás

Megvalósult projektek

Oktatási cég – minőségi ügyfélszerzés lehetőségeit kérte, majd a workshopjait népszerűsítő kampányban 27%-uk beiratkozott a képzésre.

Webshop – forgalom növelés mellett erősíteni akarta az online értékesítést és a márka ismertségének növelését külföldön.

Informatikai cég – új arculatot és weboldalt kért, mely megnövelte a szolgáltatásai iránti keresletet és a befektetők érdeklődését is.